Stamboomonderzoek.com

Geschreven door Erwin A.W. Maas

Uitleg en tips versie Stamboomonderzoek.com

(Terug) naar de stamboom beginpagina

Deze webpagina geeft informatie en verdere uitleg over de stamboom die te vinden is op Stamboomonderzoek.com.

Om ook levende personen te zien moet je ingelogd zijn als gast, neem contact met mij op voor de inloggegevens.

❗ Klik hieronder op "...meer" om de uitleg te bekijken.

Hoe bekijk ik de stamboom?

Zoeken naar een persoon
Zoeken

Bovenin de balk zie je dat het rode pijltje wijst naar het woord "Zoek", daar kun je dus zoeken naar een persoon. Als je erop klikt komt er een klein schermpje tevoorschijn waar je de voornaam en eventueel de achternaam kunt ingeven, daarna komt een lijst met mensen die aan je zoekopdracht voldoen, klik dan op de juiste persoon.

De zoekfunctie zoekt ook op delen van een naam, dus als je mij zoekt dan kun je ook in plaats van "Erwin" dus "rwin" ingeven.

Denk er wel even aan dat je correct ingelogd moet zijn, als het goed is zie je rechts naast het woordje "Zoek" staan: "Uitloggen (familiemaas - gast)". Als daar iets anders staat klik dan eerst op "Uitloggen" en log dan in met de juiste gegevens, vraag hier naar middels één van de contactmogelijkheden.

 

Een mooi overzicht van het gezin

Gezinspagina

Als je gezocht hebt op een persoon en daarna op de juiste persoon hebt geklikt kom je in het persoonsblad terecht. Scroll naar beneden voor alle gegevens die met die persoon te maken hebben. Maar bovenin de balk (zie pijltje) zie je het woordje "Gezin" staan, als je daar op klikt dan kom je in een mooi grafisch overzicht terecht, waarin de personen ook weer aanklikbaar zijn.

Bovenin deze balk (waar dus het woordje "Gezin" ook staat), staan nog veel meer dingen, klik maar eens op een paar om te bekijken wat er dan zoal tevoorschijn komt.

Ik heb gekozen in dit geval voor Wijnand van Graas, hij is de vader van Maria van Graas, de moeder van mijn opa Joop Maas. Hij was getrouwd met Anna van Egmond, je kunt ook zien dat hij met een lijntje verbonden is met Anna van Egmond die in de rechterkolom staat. In de middenkolom staan hun kinderen en helemaal bovenin hun ouders.

Gezin afbeelding 2
 

Een mooie waaier van de voorouders

Waaier voorouders

Nu heb ik bij dezelfde Wijnand van Graas niet bovenin op "Gezin" geklikt maar op "Voorouders" en daarna heb ik in de donkerblauwe balk die daar meteen onder staat, geklikt op "Voorouderwaaier", je kunt ook zien dat deze twee keuzes oranje gekleurd zijn en de rest wit is.

Helemaal links in de donkerblauwe balk bijvoorbeeld zie je "Generaties" staan met het cijfer "4" erachter. Dit cijfer kun je wijzigen door op het naar beneden gerichte pijltje naast het cijfer 4 te klikken. Je kunt hiermee een waaier maken die tot maximaal 8 generaties terug gaat in de tijd.

Met deze twee balken kun je dus heel leuk gaan spelen, het is natuurlijk veel te veel om dat allemaal 1 voor 1 te gaan uitleggen.

 

Opmerkingen

  1. Markdown is toegestaan. Toegestane HTML-Tags: <strong>, <em>, <blockquote>, <code>, <pre>, <a>.