Onze Sociale Media

Informatie over gebruik,
veiligheid en beperkingen

Ga naar de Exdomo Homepage

Naar het pagina snel-menu
Wordcloud collectie van webgerelateerde woorden, zoals op de homepage

Snel-menu

 • Welkom: welkomswoord en korte inleiding
 • Lidmaatschap: wie kan er lid worden?
 • Regeltjes: lees over de gebruiksregels (als die er überhaupt zijn)
 • Groepen: lijst van bestaande groepen
 • Meehelpen: met input van de leden kunnen we sneller deze service upgraden
 • Layout: waarom het er uit ziet zoals het er uit ziet
 • Spellen: de meeste werken prima, sommigen hebben wat probleempjes. Deel je ervaringen!
 • Omslagfoto's op mobieltjes: tips over omslagfotos op mobiele telefoons
 • Omslagfoto's en afbeeldingen algemeen: over afmetingen enz.
 • Taggen: mensen benoemen, zodat ze een melding krijgen
 • Geluiden: geluiden aan- of uitzetten
 • Veiligheid: een lang verhaal over in- en uitloggen, registratie en waarom het is zoals het is
 • Not an advertisement, but looks like it

  (Not an advertisement) 
  Exdomos

  Welkom !!

  Allereerst natuurlijk van harte welkom en ten volste gemeend!

  Het gaat tijd kosten: ten eerste bouw je zoiets als dit niet in 1 dag op, compleet met een zootje groepen met behoorlijk wat inhoud en leden die af en toe eens komen kijken zodat er wat interactie gaat plaatsvinden. En misschien komt het wel nooit van de grond, of misschien is de tijd nog niet rijp, de échte Facebook is behoorlijk verslavend.

  Maar er is wél al een poosje een kentering gaande; steeds meer mensen raken verveeld of geïrriteerd door Facebook en dat heeft vele redenen, dus wie weet... In ieder geval vind ik het leuk om zoiets als dit uit te proberen en mijn geduld is behoorlijk oneindig.

  Maar wat ik nou eigenlijk wilde zeggen:
  Je kunt gewoon doen wat je wilt en zeggen wat je wilt, er zijn geen bijzondere regeltjes en als je iets wilt plaatsen zoals foto's of video's of een groep wilt aanmaken of wát dan ook: doe wat je niet laten kunt en voel je vrij (er is hier geen boze Sukkerberg die een hartverschuiving krijgt van een tepel of een stevige meningsuiting).

  Lid worden

  Voor mensen die écht geïnteresseerd zijn in (een deel van) de websites én mensen die we kennen hebben we de Sociale Media Applicatie geïnstalleerd. We willen geen grote gemeenschap worden: we hebben geen winstoogmerk en zijn niet afhankelijk van advertenties of andere manieren om geld te verdienen.

  Maar dat gezegd hebbende: als je geïnteresseerd bent in wat Exdomo op de websites te bieden heeft, schrijf je dan gerust in.

  Leuke mensen zijn altijd welkom!

  Regeltjes

  We gaan geen pagina's vol schrijven met wat wel en niet is toegestaan, we gaan ervan uit dat iedereen met plezier gebruik maakt van onze service en zich naar behoren zal gedragen.

  Maar vooral: voel je vrij om te doen wat je wilt, te delen wat je wilt en wees creatief: het is óók voor ons een nieuwe toepassing en we moeten er allemaal nog in groeien en aan wennen.

  Lijst van groepen

  Meehelpen

  Vragen, verzoeken, klachten
  Wanneer je ziet dat iets niet naar behoren werkt, of wanneer je een verzoek of een klacht hebt, laat het ons weten zodat we deze service kunnen verbeteren.

  We zijn erg dankbaar voor elke input!

  Layout

  Waarom ziet het eruit als Facebook?
  Dit is voor ieders gemak: veel mensen zijn gewend aan de facebook-layout. Dit maakt het voor hen gemakkelijker om de weg te vinden.

  Dit is gewoon een thema dat bij de applicatie wordt meegeleverd, naast deze zijn er veel andere thema's en het is mogelijk dat we op een bepaalde dag in de toekomst een nieuw thema installeren, maar alleen als iedereen weet hoe alles werkt.

  Spellen

  Spelletjes spelen
  De meeste spellen werken uitstekend, sommige spelletjes in de "arcade-sectie" hebben wat bugs, maar de meeste werken prima.

  Met de "arcade-spellen" kun je de balk links ervan onderzoeken, er zijn diverse opties waaruit je kunt kiezen, meestal zit er wel één tussen die werkt.

  Omslagfoto op mobiele telefoons

  Omslagfoto toevoegen of wijzigen op een mobiele telefoon
  -Ga naar je persoonlijke pagina (klik op je foto linksbovenaan)
  -Draai je scherm horizontaal
  -Raak je profiel-foto kort aan (een berichtje verschijnt bovenaan je foto)
  -Raak nu één keer het omslagfoto-gebied aan en je ziet een optie om de afbeelding te veranderen
  -Afmetingen omslagfoto: minimaal 1040 x 300

  Omslagfoto en afbeeldingen

  Afbeeldingsmaten en bestandtypes
  Sectie in onderzoek
  -Bijna alle afbeeldings-bestandtypes zijn mogelijk, voor omslagfoto's in groepen kun je geen webp-afbeeldingen gebruiken, wél voor de omslagfoto van je profielpagina.
  -Afbeeldingsbestanden mogen niet groter zijn dan 12mb.
  -Afmetingen omslagfoto: minimaal 1040 x 300

  Mensen taggen

  Je kunt mensen taggen (benoemen zodat ze een notificatie krijgen), maar alleen vrienden.

  Om iemand te taggen begin dan met "@" gevolgd door de eerste letters van de naam.

  Geluiden

  Je kunt geluiden (bijvoorbeeld bij een nieuwe notificatie) aan en uit zetten.

  Klik hiervoor op het bel-icoontje Geluid aan of uit zetten bovenaan de pagina.

  Veiligheid

  Inloggen en uitgelogd worden
  Je zult merken dat je, (24 minuten) na het verlaten van onze Sociale Media weer opnieuw moet inloggen, dat is omwille van veiligheidsregels.
  Maar het is heel makkelijk tegenwoordig: klik gewoon op "ja" wanneer je browser je vraagt om je inloggegevens te onthouden en met slechts één klik kun je weer inloggen.

  Afhankelijk van welke browser je gebruikt, komt er direct een vooraf-ingevuld wachtwoordscherm in de blauwe balk bovenaan de inlogpagina, of als het niet vooraf is ingevuld, klik je gewoon in het invoerveld "gebruikersnaam" en je browser komt met suggesties of vult ze meteen voor je in.
  Kies de juiste gebruikersnaam die de browser aangeeft (indien nog niet ingevuld in het invoerveld) en klik op OK:
  De volgende keer dat je terugkomt (afhankelijk van je browser) bevatten de inlogvelden je inloggegevens al of moet je in één van die velden klikken en je browser zal ze weer voor je invullen:

  Inloggen in onze Sociale Media

  Registratie
  Als je je geregistreerd hebt, kan het even duren voordat je kunt inloggen, we beoordelen elke aanmelding regelmatig en handmatig.

  Vraag: Maar als het zo een belangrijk iets is, waarom hoef ik dan niet iedere keer in te loggen op Facebook, Twitter enz.?
  Antwoord: Deze bedrijven verminderen het risico van gekaapte sessies met verscheidene veiligheidsmaatregelen die Exdomo niet kan en wil gebruiken. Dit zijn onder andere:
  Uitloggen op afstand: Google, Facebook, Twitter enz. geven je de mogelijkheid om op alle apparaten in één keer uit te loggen. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer je vergeten bent uit te loggen van Facebook op de computer van een vriend en je niet zeker weet of hij jouw account zal gebruiken.
  Wachtwoord extra nog eens invoeren: Als je bepaalde wijzigingen in je account aanbrengt op deze grote Sociale Media websites, kun je gevraagd worden om je wachtwoord opnieuw in te voeren. Dit is om het gevaar van sessie-kapers te verminderen.
  Inloggeschiedenis: Deze websites hebben ook een functie waarmee je je hele inloggeschiedenis kunt bekijken, wanneer je denkt dat er iets met je account aan de hand kan zijn. Je kunt dit gebruiken om sessie-kaping te identificeren.
  Notificaties: Deze websites sturen je een emailbericht wanneer bepaalde handelingen op je account zijn verricht. Ik heb bijvoorbeeld onlangs mijn herstel-email op Google gewijzigd en kreeg daarvan een bevestiging per email ook. Wanneer een kwaadwillende iets dergelijks zou doen dan wordt ik daar direct van in kennis gesteld, zodat ik snel actie kan ondernemen.
  Personeel: Deze websites hebben grote ICT-afdelingen met gespecialiseerd personeel die voortdurend bezig zijn met beveiliging. Het spreekt voor zich dat wij hier niet mee kunnen (en willen) concurreren.
  Aanvullend: De grote sociale-mediawebsites hebben de op risico's gebaseerde beslissing genomen om een reeks opsporings- en correctieve beveiligingscontroles te implementeren voor het omgaan met sessiekaping, in plaats van het uitloggen van een inactieve sessie na een korte time-outperiode.
  Het bedrijfsrisico van het preventief uitloggen van een gebruiker na een korte periode is door deze grote Sociale Media beoordeeld als kostbaarder dan het bedrijfsrisico van sessie-kapingen met deze ingebouwde extra controlemaatregelen. En aangezien Exdomo geen bedrijfsmodel heeft, is er ook geen bedrijfsrisico en is er dus geen reden om de website kwetsbaarder te maken dan verstandig is.

  De meeste andere officiële websites (banken, autoriteiten enz.) hanteren ook korte inlogperiodes. Dit is geen paranoïde gedrag; het is helaas de realiteit (tegenwoordig zijn kwaadaardige individuen erg slim en de risico's zijn enorm).

  Hou in je achterhoofd: veiligheid online is in de eerste plaats voor de gebruikers en in de laatste plaats voor Exdomo.

   

  Sociale (en andere) dingen: